Μικρά drone θα επαγρυπνούν για βανδαλισμούς στα γερμ&#9
Μικρά drone θα επαγρυπνούν για βανδαλισμούς στα γερμ&#9

Author Topic: Μικρά drone θα επαγρυπνούν για βανδαλισμούς στα γερμ  (Read 1054 times)

Offline Admin

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 170

    • View Profile
    • forumicro.com
Μικρά drone θα επαγρυπνούν για βανδαλισμούς στα γερμανικά τρέναΒερολίνο: Η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει μικρά επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία θα αναλάβουν θα εντοπίζουν τους βάνδαλους που ζωγραφίζουν γκράφιτι πάνω στα τρένα.

Με τα γκραφίτι να κοστίζουν στην Deutsche Bahn γύρω στα 7,6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, τα drone θα αρχίσουν να δοκιμάζονται σύντομα σε κεντρικά αμαξοστάσια, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BBC.

Τα ρομποτικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιούν υπέρυθρες κάμερες για να εντοπίζουν όσους εισέρχονται τη νύχτα στα αμαξοστάσια, είπε.

Διαβάστε επίσης: Χιλιάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη γεμίζουν τους ουρανούς των ΗΠΑ

Η χρήση drone, επισημαίνει ο ανταποκριτής του βρετανικού πρακτορείου, είναι πιθανό να προκαλέσει αντιδράσεις στη Γερμανία, της οποίας η νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε θέματα ιδιωτικότητας.

Στην περίπτωση της Deutsche Bank, οι ιπτάμενες κάμερες θα πρέπει να βιντεοσκοπούν μόνο τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και όχι χώρους ή άτομα που βρίσκονται εκτός της ιδιοκτησίας τους.

Η ευαισθησία των Γερμανών σε θέματα ιδιωτικότητας είναι τόσο μεγάλη ώστε η Google αναγκάστηκε να θολώσει 200.000 σπίτια στο Google Street View, των οποίων οι ιδιοκτήτες δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να εμφανίζονται τα ακίνητά τους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να ματαιώσει τα σχέδια ανάπτυξης ενός μη επανδρωμένου αεροπλάνου με την ονομασία Euro Hawk -η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας κατέστησε σαφές ότι δεν επρόκειτο να δώσει την άδειά της, λόγω του κινδύνου πρόσκρουσης των drone με πολιτικά αεροσκάφη.

Πάντως τα μικρά drone που πετούν εντός των ορίων ιδιωτικών χώρων δεν χρειάζονται άδεια για να πετάξουν. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-technologia/53/146946/mikra-drone-tha-epagrypnoun-gia-vandalismous-sta-germanika-trena#sthash.pwqbb0Ms.dpuf

πηγή : http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-technologia/53/146946/mikra-drone-tha-epagrypnoun-gia-vandalismous-sta-germanika-trena